Εκδηλώσεις

Μετά τη Γιουροβίζιον οι «Koza Mostra» στην Κέα 
Σαν τα φώτα θα ανάψουν και τα αστέρια θα χαράξουν τη νυχτερινή τροχιά τους στον ουρανό, θα ’ναι η ώρα ν’ αφεθούμε, με χορούς να λικνιστούμε και το κέφι μας να βρούμε σ’ ένα γλέντι ως αργά τρανό! Με τις μουσικές και τα τραγούδια των γνωστών και αγαπημένων μας Koza Mostra, που μιλούν ελληνικά, παίζουν χάλκινα βαλκανικά και αρμενίζουν… πολυεθνικά! 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Σιμωνίδης ο Κείος" διοργανώνει με τη στήριξη των επαγγελματιών της Ιουλίδας και με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, την Κυριακή, 29 Αυγούστου 2012, στις 22:00, στην Ιουλίδα, συναυλία με τους Koza Mostra, Το συγκρότημα που εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Γιουροβίζιον για δεύτερη χρονιά φέτος αποδέχεται την πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου και έρχεται στην Κέα για μια μεγάλη συναυλία - εορτασμό των 30 χρόνων του Συλλόγου. Σας περιμένουμε!!!!


Χανς Κρίστιαν Άντερσεν
Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου
Ο Πολιτιστικός Συλλόγος “Σιμωνίδης ο Κείος” υποστηρίζει και συμμετέχει στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου, ημέρα γέννησης του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, που διοργανώνονται στην Κέα με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κορησσίας και την υποστήριξη του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών «Γιορτή Παραμυθιών»

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013- Τρίτη 2 Απριλίου 2013
“Έκθεση παιδικού βιβλίου” Ώρες λειτουργίας Σαβ.,Κυρ. 10:00-13:00 και 17:00-20:00 Δευτ.,Τριτ. 17:00-20:00
Σάββατο 30 Μαρτίου 2013, 11:00
“Ζωή σαν παραμύθι" Παρουσίαση της Ζωής και του έργου του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν από τον Γιώργο Λάιο
“Η μικρή Γοργόνα”Αφήγηση: Γιώργος Λάιος
“Τα καινούρια ρούχα του Αυτοκράτορα” Αναλόγιο: Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου “Σιμωνίδης ο Κείος”Παρουσίαση από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Κορησσίας
Τρίτη 2 Απριλίου 2013, 18:00
“Στου Άντερσεν τα μονοπάτια” Παραμύθια και Ιστορίες.Αφήγηση: Γιώργος ΕυγενικόςΜουσική: Κωνσταντίνος Μπαλταζάνης

Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο "Στυλιανός Ρέστης" στην Κορησσία.
Οι Koza Mostra στην Κέα!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Σιμωνίδης ο Κείος" διοργάνωσε με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, την Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012, στις 22:00, στην Παραλία της Κορησσίας συναυλία με τους Koza Mostra, ανοίγοντας τον κύκλο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 30 χρόνων του Συλλόγου. Το ξεφάντωμα με τις εξαιρετικές μουσικές του συγκροτήματος που συνδυάστηκε με νυχτερινό μπάνιο, κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

KOZA MOSTRA - MAFIA MUSIC COLLECTIVE
Ska, Balkan, rock, punk, indie ακόμη και ρεμπέτικα του μεσοπολέμου, εμπλέκονται μοναδικά από μία μπάντα που δεν απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί κορυφαία.
Ηλίας Κόζας, τραγούδι/ Αλέξης Άρχοντης, ντραμς/ Χρήστος Καλαϊτζόπουλος, ακορντεόν/ Στέλιος Σιώμος, κιθάρα/ Δημήτρης Χριστώνης, μπάσο/ Βασίλης Ναλμπάντης, τρομπέτα.
Ο Ηλίας Κόζας δεν χρειάζεται συστάσεις. Βασικός τραγουδιστής των Cabaret Balkan, στην πιο «ένδοξη» περίοδο τους και φύσει ανήσυχο πνεύμα δεν θα μπορούσε παρά να αναζητήσει ένα πιο προσωπικό όχημα έκφρασης.
Και όνομα αυτού «Koza Mostra».
Παρέα με μερικούς από τους σημαντικότερους μουσικούς της νέας γενιάς, ανάμεσα τους τον ντράμερ του Cayetano, Αλέξη Αρχοντή αλλά και του βασικού ακορντεονίστα των Los Mujeros, Χρήστο Καλαϊτζόπουλο, επιστρέφουν με ένα σχήμα που από τις πρώτες του εμφανίσεις έχει χαρακτηριστεί συγκλονιστικό ακόμη και από τους «Hooverphonic» οι οποίοι έτυχε να βρεθούν μία μέρα πριν από την συναυλία τους στην Θεσσαλονίκη, στην εμφάνιση του συγκροτήματος στο Eightball Club και σχολίασαν αυτό που είδαν ακόμη και κατά την διάρκεια του δικού τους live.Κινηματογραφική Λέσχη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Σιμωνίδης ο Κείος ” στο πλαίσιο των δράσεών του αποφάσισε για το 2011 να στηρίξει την λειτουργία Κινηματογραφικής Λέσχης. Η πρωτοβουλία αυτή του Συλλόγου μας απευθυνόταν κυρίως στους μόνιμους κατοίκους όλων των ηλικιών. Επιδίωξη μας ήταν να δώσουμε τα εναύσματα, με διαλέξεις-παρουσιάσεις να δημιουργηθεί ένας καλλιτεχνικός διάλογος που θα έχει ως στόχο όχι μόνο την ψυχαγωγία αλλά και την επιμόρφωση των συμμετεχόντων αναφορικά με την έβδομη τέχνη. Προγραμματίστηκαν κάθε Τετάρτη έως τα μέσα Μαΐου, τρία αφιερώματα σε δημιουργούς που έβαλαν τις βάσεις του κινηματογράφου την περίοδο της γέννησης του.
Α) Buster Keaton, Β) Charlie Chaplin, Γ) Stan Laurel και Oliver Hardy
Η πρεμιέρα έγινε την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011 στο Πνευματικό Κέντρο «Στυλιανός Ρέστης» στις 20:30
Οι επόμενες προβολές έγιναν:
Τετάρτη 16, 23 και 30 Μαρτίου
Τετάρτη 6 και 13 Απριλίου
Τετάρτη 4 και 11 Μαΐου
Για όλες τις προβολές η ώρα ήταν 20:30 και η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό.
Υπεύθυνος της δράσης ήταν ο Αλέξης Αγγελόπουλος

Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών διοργάνωσε την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011, Χριστουγεννιάτικη Παράσταση αφήγησης παραμυθιών και την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2011 Εργαστήριο Θεατρικού Παιχνιδιού για παιδιά.
Η παράσταση είχε τίτλο "Τα δώρα των παραμυθιών και τα παραμύθια δώρα".
Τα μέλη της δημιουργικής ομάδας "Μύθος" Σύλβια Βενιζελέα και Ναυσικά Καψαλά, αφηγήθηκαν ιστορίες από τη λαϊκή προφορική παράσταση που μιλούν για τη δύναμη της προσφοράς και της αγάπης.
Το εργαστήριο Θεατρικού Παιχνιδιού πραγματοποιήθηκε από τη Θεατρολόγο Σύλβια Βενιζελέα. Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να εκφραστούν με την κίνηση και το λόγο, να αυτοσχεδιάσουν και να απολαύσουν το δημιουργικό παιχνίδι.

Παγκυκλαδική Μουσικολογική Συνάντηση
Ο Σύλλογός διοργάνωσε τον Μάϊο του 2002, στην Ιουλίδα της Κέας. από κοινού με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων, Παγκυκλαδική Μουσικολογική Συνάντηση με Θέμα την παραδοσιακή μουσική πνευστών στις Κυκλάδες.
Στην Κέα το είδος αυτό παραδοσιακής μουσικής βρίσκεται συνεχώς σε άνθιση με τουλάχιστον 40 εν ενεργεία μουσικούς που διαμένουν μόνιμα στο Νησί και παίζουν τσαμπούνα συνοδευόμενη από τουμπί. Το γεγονός αυτό καθιστά την Κέα θεματοφύλακα της μουσικής παράδοσης πνευστών όχι μόνο για την περιοχή του Αιγαίου, αλλά και για ολόκληρη τη Μεσόγειο.
Στη Συνάντηση κλήθηκαν καταξιωμένοι μουσικολόγοι, γνώστες των ιδιαιτεροτήτων της παραδοσιακής μουσικής, το κύριο όμως σώμα των συμμετεχόντων αποτέλεσαν αντιπροσωπευτικοί οργανοπαίκτες τσαμπούνας από κάθε Κυκλαδονήσι.

Διαδραστικό πολιτιστικό πρόγραμμα
Ο Σύλλογός διοργάνωσε την Τρίτη 16 Απριλίου 2002 στο Δημοτικό Σχολείο της Κάτω Μεριάς, σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους με διαδραστικό πολιτιστικό πρόγραμμα από εμψυχωτές και κλόουν.

Στο φως του φεγγαριού
Η συναυλία «Στο φως του φεγγαριού» ήταν μια σοβαρή πρόταση ψυχαγωγίας από τον σύλλογο στην καρδιά του καλοκαιριού στις 7 Ιουλίου 2001. Η τετραμελής ορχήστρα και η μελωδική φωνή της Ελένης Φύκα στο τραγούδι (ευγενική προσφορά της στο Σύλλογο), πλημμύρισαν το μικρό γήπεδο μπάσκετ στην παραλία της Κορησσίας με την θαυμάσια μουσική των μεγάλων Ελλήνων συνθετών. Η προσέλευση ήταν εντυπωσιακή και επιβεβαίωσε την ανάγκη να οργανώνονται τέτοιου είδους πολιτιστικά γεγονότα στο νησί τουλάχιστον τους καλοκαιρινούς μήνες που υπάρχουν διαθέσιμοι ανοικτοί χώροι για μεγάλες συγκεντρώσεις.

Έκθεση Νέων Καλλιτεχνών
Στις 12, 13 και 14 Απριλίου 2001 πραγματοποιήθηκε η έκθεση Νέων Καλλιτεχνών που ζουν και εργάζονται στην Τζιά. Ο Δεμένεγας Σίμος από την Κατωμεριά και ο Καραουλάνης Κωνσταντίνος από τον Αγ. Συμεών εντυπωσίασαν με την ζωγραφική τους. Ο Χιονάτος Γιώργος από τον Μυλοπόταμο παρουσίασε γλυπτά αντικείμενα σε μάρμαρο, πέτρες και γύψο. Η έκθεση αυτή ήταν η πρώτη που πραγματοποιήθηκε στον νέο χώρο της Εταιρείας Μουσικών Μελετών Κέας στην Ιουλίδα και τον καθιέρωσε σαν αίθουσα εκθέσεων εικαστικού ενδιαφέροντος, παράλληλα με την λειτουργία του ως Μουσικό Σχολείο Ιουλίδας.

Ο καραγκιόζης μαουνιέρης
Την παράσταση «ο καραγκιόζης μαουνιέρης», που οργάνωσε ο Σύλλογος με την συνεργασία του Δήμου, παρακολούθησαν μικροί και μεγάλοι Τζιώτες στις 16 Ιουνίου 2001, στην πλατεία της Ιουλίδας, με αφορμή τα 115 χρόνια παρουσίας της οικογένειας των Χαρίδημων στο θέατρο Σκιών. Παράλληλα στις 16 και 17 Ιουνίου λειτούργησε έκθεση με φιγούρες του θεάτρου στην αίθουσα της Εταιρείας Μουσικών Μελετών Κέας

Έκθεση Βυζαντινής Αγιογραφίας
Στα γραφεία του Συλλόγου στην πλατεία Ιουλίδας, από 11 έως 19 Αυγούστου 2001 πραγματοποιήθικε η έκθεση Βυζαντινής Αγιογραφίας. Οι αγιογράφοι Κων/νος Καραουλάνης και Άννα Αλεφραγκή Πατηνιώτη παρουσίασαν τις πολύ όμορφες εικόνες που φιλοτέχνησαν ο κάθε ένας με τον δικό προσωπικό του τρόπο αλλά κάτω από τους αυστηρούς κανόνες της βυζαντινής εικονογραφίας.