Εκθέσεις

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος συμβάλλοντας στην τουριστική προβολή του Νησιού έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις τουρισμού, παραδοσιακών προϊόντων, και πολιτιστικού υλικού. Στόχος του συλλόγου είναι να προβληθούν μέσα από τις εκθέσεις οι ομορφιές  της Κέας και η πολυθεαματικότητα της.
Τα μέλη του Συλλόγου έχουν προσφέρει την εργασία τούς στην κατασκευή και προετοιμασία των εκθεσιακών χώρων καθώς και στην προώθηση του πολιτιστικού υλικού. Επίσης ο σύλλογος έχει συμμετάσχει με τη χορευτική του ομάδα σε παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις των εκθέσεων αλλά και σε ημερίδες για τον τουρισμό.

Εκθέσεις που έχει συμμετάσχει ο σύλλογος είναι:

“Philoxenia" Θεσσαλονίκη 2002-2007, 2009-2010
"Τουριστικό Πανόραμα" 2001-2009
"Active Trip" Πάτρα 2009 


--------------------------------------------------------------------------

"Το καταπληκτικό περίπτερο της Κέας" 
                   Τουριστικό Πανόραμα 2003

Το 2003 μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου σε συνεργασία με επαγγελματίες και οικοδόμους με την στήριξη του Δήμου και της ΔΕΑΚ, δούλεψαν όλοι μαζί για την κατασκευή του περίπτερου της Κέας. Το περίπτερο βραβεύτηκε ως το καλύτερο περίπτερο του Τουριστικού Πανοράματος. Το περιοδικό τουρισμός έκανε ειδικό αφιέρωμα στο περίπτερο μας με το εγκωμιαστικό σχόλιο στην λεζάντα της φωτογραφίας:
"Το καταπληκτικό περίπτερο της Κέας" 
Ήταν η εποχή που αρκετοί ήταν αυτοί που ρωτούσαν που είναι η Κέα στο χάρτη. 
Το εγχείρημα απέδειξε ότι όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα!!Τουριστική έκθεση “Philoxenia” 
Μεγάλη επιτυχία είχε η παρουσίαση της Κέας στην Τουριστική έκθεση «Philoxenia» που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον μήνα Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογο «Σιμωνίδης ο Κείος», συμμετείχε σε αυτήν την έκθεση και μάλιστα διοργάνωσε μια βραδιά αφιερωμένη στη Κέα.
Η παρουσίαση έγινε το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2003 στις 6μ.μ. στο περίπτερο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων με τοπική παραδοσιακή μουσική και Τζιώτικους μεζέδες. Οι οργανοπαίχτες Αιμιλιανός Λαγκώνης στην τσαμπούνα και Δημήτρης Δεμένεγας στο ντουμπί έκλεψαν την παράσταση με το κέφι και τους Τζιώτικους ήχους τους, ενώ οι επισκέπτες απολάμβαναν Τζιώτικα κεράσματα όπως ξεροτύρι, λουκάνικο, κουλούρες, κρασί, προσφορά του  Δημήτρη Δεμένεγα (αρτοποιός) και παστέλι προσφορά του συμπατριώτη μας Ανδρέα Μουζάκη. Παράλληλα οι επισκέπτες γνώριζαν το νησί μας από το ενημερωτικό φυλλάδιο, που είχε εκδώσει ο Δήμος και ήταν διαθέσιμο όλες τις μέρες της έκθεσης, ενώ ενημερώνονταν από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου που συμμετείχαν στην παρουσίαση πώς να επισκεφτούν το νησί μας.

Εκθεσιακό κέντρο HELLEXPO
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος σε συνεργασία με τους επαγγελματικούς φορείς του νησιού προσπάθησε για μια επιτυχημένη προβολή του νησιού μας στην έκθεση Τουριστικό Πανόραμα στις 25 έως 29 Απριλίου 2001 στο εκθεσιακό κέντρο HELLEXPO στο Μαρούσι. Το Τζιώτικο παστέλι και η κρίθινη κουλούρα, μαζί με το φυλλάδιο - αναφορά στην Κέα, την έκδοση του οποίου επιμελήθηκε ο Σύλλογος, ήταν μια μικρή γεύση από το νησί για τους 6.000 περίπου επισκέπτες της έκθεσης. Τα έξοδα του φυλλαδίου και των εδεσμάτων κάλυψαν οικονομικά οι επαγγελματίες που διαφημίστηκαν στις σελίδες του ενώ το ενοίκιο του περιπτέρου ο Σύλλογος επαγγελματιών «0 Κούρος της Κέας».