Χορευτικό Συγκρότιμα

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Σιμωνίδης ο Κείος στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεών του διαθέτει και χορευτική ομάδα. Η ομάδα αποτελείται από άτομα κάθε ηλικίας με  διάθεση για χορό και προσφορά.

Μια πολύ σημαντική δράση της χορευτικής αμάδας ήταν η συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα GRUNDING στο οποίο εκτός από την Ελλάδα συμμετείχαν τρεις ακόμη Ευρωπαϊκές Χώρες   (Λιθουανία, Ιταλία, Ιρλανδία).
Η χορευτική ομάδα ταξίδευσε στην Λιθουανία και συμμετείχε στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης "Vilnious 2009" παρουσιάζοντας χορούς και παραδοσιακή μουσική του νησιού μας.
Για τον ίδιο λόγο επισκέφτηκε και την Σικελία στην διάρκεια του τοπικού καρναβαλιού και πρόσθεσε την δική της νότα στις αποκριάτικες εκδηλώσεις.
Η Ιταλική τηλεόραση παρουσίασε την χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου εν δράσει με τούς ήχους της τσαμπούνας και του τουμπιού. 

Η χορευτική ομάδα πλαισιώνει κάθε δράση του πολιτιστικού συλλόγου και βοηθά στην αναβίωση και διατήρηση της τοπικής μουσικής, των παραδοσιακών χωρών και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.  Η πρώτη δημόσια εμφάνισή
Το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του το βράδυ της 8ης Αυγούστου 2001 στο Γιαλισκάρι.
Ο Αντώνης Ζουλός με τον Νίκο Βουτυρά συνόδευσαν με ζωντανή μουσική τους χορούς των παιδιών για την διδασκαλία των οποίων εργάστικε με μεγάλη όρεξη και υπομονή η συμπατριώτισσα μας, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Κική Τσεσμελή. Τις στολές τις είχε παραχώρησει ο Σύνδεσμος των Απανταχού Κείων. Τα μαθήματα παραδοσιακών χορών γίνονταν στην αίθουσα του Μουσικού Σχολείου Ιουλίδας με τμήματα για μικρά παιδιά και νέους.