Ευρωπαϊκά προγράμματα


Traditional art s in context 
Μια πολύ σημαντική δράση του Πολιτιστικού Συλλόγου ήταν η συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα GRUNDING και στην δράση "Traditional art s in context"  με την σύμπραξη τριών ακόμη Ευρωπαϊκών Χωρών, της Λιθουανίας, Ιταλίας, Ιρλανδίας.

Μέλη του Συλλόγου ταξίδευσαν στην Λιθουανία και εκπροσώπησαν την Κέα αλλά και την χώρα μας ως μοναδική ελληνική συμμετοχή στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης "Vilnious 2009", παρουσιάζοντας χορούς και παραδοσιακή μουσική του νησιού μας και εκθέτοντας τα  Παραδοσιακά τζιώτικα προϊόντα. Για τον ίδιο λόγο επισκέφτηκαν και την Ιταλία- Σικελία  στην διάρκεια του τοπικού καρναβαλιού και πρόσθεσαν με την συμμετοχή τους  την δική τους νότα στις αποκριάτικες εκδηλώσεις.
Η Ιταλική τηλεόραση παρουσίασε την χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου εν δράσει με τούς ήχους της τσαμπούνας και του τουμπιού. 

Το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων συμμετοχής καλύφθηκε από το Ι.Κ.Υ. (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών) και το υπόλοιπο  καλύφθηκε από τα μέλη του συλλόγου προσωπικά)

Community learning - Community building
Κατά το διάστημα 3 με 5 Δεκεμβρίου 2009 πραγματοποιήθηκε στην Βουδαπέστη το σεμινάριο “Community learning - Community building” στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος GRUNDTVIG. Πρόκειται για σεμινάριο εξεύρεσης εταίρων με στόχο την ανάπτυξη κοινής συνεργασίας με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τον σύλλογο εκπροσώπησε η Τσεσμελή Κυριακή και για τα έξοδα συμμετοχής ο σύλλογος επιχορηγήθηκε από το Ι.Κ.Υ. (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών).