Παγκόσμια Ημέρα Παιδικής Λογοτεχνίας

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικής Λογοτεχνίας στις 2 Απριλίου, ημέρα γέννησης του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, διοργανώνονται εκδηλώσεις στην Κέα με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κορησσίας και με την υποστήριξη του 
Πολιτιστικού Συλλόγου “Σιμωνίδης ο Κείος”, του
Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών «Γιορτή Παραμυθιών» και την συμπαράσταση του
Δήμου Κέας.




Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 - Κυριακή 30 Μαρτίου 2014
ΈΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
Ώρες λειτουργίας Σαβ.,Κυρ. 10:00-13:00 και 17:00-20:00

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014
Για παιδιά Δ' Ε' και Στ' Δημοτικού. 12:00
Ο ΑΙΣΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει ως στόχο τα παιδιά να ανακαλύψουν και να ερμηνεύσουν τα φυσικά φαινόμενα και τους φυσικούς νόμους μέσα από μύθους και πειράματα φυσικής. Αρχικά παρακολουθούν την αφήγηση ενός μύθου του Αισώπου. Το θέμα του μύθου συνδέεται με κάποιο φυσικό φαινόμενο ή φυσικό νόμο και στη συνέχεια παρουσιάζεται ένα απλό επιστημονικό πείραμα με αφορμή το μύθο. Ακολουθεί η ίδια διαδικασία και με άλλους μύθους του Αισώπου. Υλοποίηση: Άννα Σταματούκου

Για παιδιά A' B' και Γ' Δημοτικού. 12:00
ΑΙΣΩΠΟΣ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ
Τι σημαίνει «όσα δεν φθάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια» στη γνωστή παροιμία; Τι είναι το «σφοντύλι» στο ρητό «μου ήρθε ο ουρανός σφοντύλι» και σε ποια δραστηριότητα του λαϊκού πολιτισμού παραπέμπει; Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει ως στόχο να μάθουμε και να ανακαλύψουμε μέσα από το άκουσμα παροιμιόμυθων του Αισώπου, αλλά και μέσα από παιχνίδια και κουίζ, την αξία των ελληνικών παροιμιών και την ομορφιά της λαϊκής σοφίας.
Υλοποίηση: Μαρία Βραχιονίδου

Για παιδιά όλων των τάξεων  19:00
«ΑΙΣΩΠΟΣ: Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ» Ένα αφηγηματικό ταξίδι στην εποχή του Αισώπου με τη βοήθεια της τεχνολογίας.
Η ιστορία του Αισώπου ξεδιπλώνεται από τον Γιώργο Ευγενικό σαν παραμύθι. Η Γεωργία Λαζάρου σχεδιάζει παράλληλα με την αφήγηση το σκηνικό των ιστοριών, το οποίο ψηφιοποιείται και προβάλλεται με βιντεοπροβολέα. Ο αφηγητής κινείται στον ψηφιακό εικαστικό χώρο και χρησιμοποιεί ψηφιακά αντικείμενα που σχεδιάζονται σε πραγματικό χρόνο.
Μουσική: Νίκος Κυπουργός"

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014
Για παιδιά όλων των τάξεων 12:00
ΑΙΣΩΠΟΥ ΗΧΟΙ Μουσική παράσταση και αφήγηση με ιστορίες του Αισώπου. Τι μουσική κάνουν τα πούπουλα μιας χήνας; Τα αυτιά του ελέφαντα; Τα λιοντάρια όταν χασμουριούνται; Να και ένα κουνούπι, άκουσε τον ήχο, άκουσε τον μύθο. Αφήγηση: Σοφήλια Τσορτέκη / Μουσική: Φωτεινή Τσακνάκη (μαντολίνο,κιθάρα, μελόντικα)


Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Πνευματικό Κέντρο "Στυλιανός Ρέστης" στην Κορησσία και μπορούν να τις παρακολουθήσουν ευχάριστα και οι μεγάλοι.